juvimix1 500pxA legendás mixsorozat első darabja, melynek egyből a "Vol. 1" címet adtam abban bízva, hogy meghozza a szerencsémet. Mint utóbb kiderült, így is lett. Sok évi gyakorlás, "tét nélküli", csak a rádió műsoromban elhangzó mixek készítése után a dolgok komolyra fordultak.
Az előzmények:

Olvasás közben hallgatnád a mixet? Tessék:

 

 

1999 tavaszán készítettem egy csak magyar dalokból álló egyveleget, amit megmutattam Erdélyi Laci barátomnak, ő korábban az Unisex zenekar billentyűse volt, kiadói kapcsolatokkal. Sőt, ő maga is egy kiadóban, a Sony Music magyarországi irodájában dolgozott. Javaslatára meglátogattuk a kiadó vezetőjét Szűts Lászlónak (mostanság a MAHASZ elnökeként tevékenykedik), aki a koncepcióban meglátta az üzleti lehetőséget.
Elég hamar szerződtünk is, én pedig nekiálltam a keverésnek. Mivel külföldi, és elsősorban Ben Liebrand-féle mixken nevelkedtem annyit tudtam, hogy az intró nagyon fontos, elvégre azt fogják először hallani. A szöveget a "hanggal" Mark West-tel - aki akkoriban a Juventus Rádió egyik vezetője volt - közösen írtuk, de a megfelelő kiejtés miatt természetesen az ő hangjával rögzítettem. Hamar klasszikussá vált a "Welcome To The World Of Juventus Mix". A készítés körülményei mára már a múlt ködébe vesztek, de érdemes elolvasni mit írtam a CD borítójába, nagyjából összefoglalja a lényeget:

"Kedves mixbarát! Egy Magyarországon teljesen újszerű kiadványt tartasz a kezedben, egy non-stop mixlemezt. A hástó borítón is jól látható, hogy egy hagyományos válogatásnál jóval több dal található ezen a lemezen. Persze, nem sikerült feltalálnom az ultrahosszúságú CD-t, mindössze egy máshol már jól bevált módszerhez folyamodtam: a dalokat egy ritmusban - de persze egy kicsit lerövidítve - mixeltem, kevertem egybe. A végeredmény egy olyan bulizásra, vagy nosztalgiázásra alkalmas lemez lett, amelyen minden dalból a legjobb részeket élvezheted és akár folyamatosan táncolhatsz is rá, már persze, ha bírod szusszal... De félre a tréfával: remélem minden dal felidéz kellemes emlékeket, hangulatokat, és legfőképpen: a lehető legjobban szolgálja szórakozásodat.
Az elmúlt évek sikereiből válogattam ugyan, ám felvetődhet a kérdés: vajon ez, vagy az a dal miért nem szerepel ebben a mixben? Természetesen nincs olyan válogatás, amely minden kedvencet tartalmazni tudna, de talán nem kerülte el a figyelmedet a borítón található "Vol. 1" felirat. Ez, reményeim szerint azt jelzi, hogy lesz még folytatás, ám erről Te döntesz!"

A lényeg, hogy elkészült, és 1999. július 13-án meg is jelent. A megjelenés napján nagyszabású dedikálást tartottunk a Duna Plazában lévő Virgin Megastore-ban, mint azt a galériában is láthatod, az albumon szereplő előadók közül sokan eljöttek és támogattak (kiket ismersz fel?). (A képek között a nyíl billentyűkkel tudsz lépkedni.)

Az első radio edithez videóklipet is készítettünk, bár akkor még nem tudtuk, hogy ilyen "mix videóket" nem nagyon szeretnek a tévék, mert kábé 5 perc alatt "ellőttünk" vagy nyolc tuti slágert. :)
A lemezet ebben az évben - véhetőleg újszerűsége miatt - még Arany Zsiráfra is jelölték "Feldolgozás" kategóriában, a következőkkel:

1. DJ Sterbinszky: Egy Nyár A Flörtben
2. George Michael: Songs Of The Last Century
3. Irígy Hónaljmirigy: Selejtező
4. Koncz Zsuzsa: Miért Hagytuk, Hogy Így Legyen?
5. Kovács "Nagyember" László: Juventus Mix Vol. 1

Ne kérdezzétek, hogy ez a lista hogyan állt össze, de így volt. Amúgy a lemezem "elvérzett": akkoriban az Irigy Hónaljmirigy szekere annyira futott, hogy eléjük állni kész öngyilkosság volt, még George Michael-ne is. Ettől függetlenül azonban a közönség szerette, összesen 32 ezer példány fogyott belőle, és ezzel akkor a kiadó másik nagyágyúját, Ganxsta Zoliékat is megelőztem.