top of page

Juventus Mix 8. sztorik 2.

Folytatom a mesélést, jó kis blogot írtam annak idején, íme egy újabb adag a bejegyzésekből:


Juventus Mix 8 logo 3D percpective
Juventus Mix 8 logo 3D percpective

2006. január 25.

Az rendben van, hogy a Ben Liebrand megint jó ötletet adott (a Grandmix 2005 volt az etalon), de hogy csináljak olyan mixet Fiestából meg Club 54-ből? Tisztelet a kivételnek, de a klub verziók elkészítésében jónéhány magyar előadónak volna mit tanulni. De hát ki az az agyament, aki úgy ír dalt, hogy "csak a Nagyembernek jó legyen!"


Nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a mixgyártásba, elindultam a Back II Black 'Tevagyazakitalegjobban' című dalával, arra remekül megy a Gáspár Laci-féle 'Ma Éjszaka'. Illetve menne, ha lenne benne egy hangyafarknyi instrumentális rész. De nincs! Beüt, és egyből elkezd énekelni! A B2B meg olyan sűrűn van hangszerelve, úgy fel van húzva a maszter, hogy Mber legyen a talpán aki ebből kihoz valamit!


Nekem nem megy, el is ment a kedvem az egésztől... :x


2006. február 1.

Megvan! Feltaláltam a spanyolviaszt! Ha nem tudok ezekkel a zenékkel boldogulni, akkor mással kell kezdeni a mixet. Klubzenével.

Igaz, az intró még nincs meg, és én szeretek sorban haladni, de sebaj. A 'Queen Of Chinatown' remek lesz kezdésnek!

Munkára!


2006. február 6.

Hiába, ha az Mber egyszer elkapja a "fonalát", megy minden, mint a karikacsapás. Kellett nekem ez a Sterby dal ahhoz, hogy el tudjak indulni. A hétvégén sikerült negyedórányit összehoznom, ez intró nélkül 13 (szerencsés) dal!!!!! A nóták kicsit hosszabbak, mint egyébként, hiszen samplingek helyett itt átúsztatások vannak, amelyek eddig itt-ott hiányoztak.

Azt is megfigyeltem, hogy gyakorlatilag alig szerepel nóta az eredeti hangnemében (remélem ez az előadók számára csak a megjelenés után derül majd ki, mindent elhúztam felfelé vagy lefelé...


Csináltam egy mixdown-t az első negyed órából, és azt hallgattam a kocsiban. Ez azért is jó, mert ott teljesen normális hangcucc van, vagyis a hangzás is tesztelhető máson is, mint a stúdió monitorokon. Ráadásul találtam egy olyan mastering szoftvert, ami a mostani árának 10%-ába kerül, viszont úgy tűnik, hogy sokkal jobb. No, lehet, hogy a bitek szintjén a Dynamizer profibb, viszont ez a másik olyan szolgáltatást is nyújt, amit a TC nem: beállíthatok egy referencia hanganyagot, és miközben állítgatom a sajátomat, kapcsolgatni tudok a referencia és eközött. Nyomtam egy olyan magas és mély kiemelést, hogy a fülem is kettéállt! Most már csak egy klubban kellene letesztelnem az anyagot, mert ugyebár az ott is másképpen szól...


Van még más változás is: eddig csak a daloknak azt a részét játszottam be a gépbe, amelyikkel dolgoztam, idén viszont a teljes nótát begyömöszölöm, hely úgyis van bőven (kábé 150 giga), így könnyebb dolgozni, és később össze tudok majd állítani egy "fellépés-barát" verziót, ahol a dalokból hosszabb részek szerepelnek majd. Nem akarom elspórolni az élő mixeléseket, de biztos ami biztos, kell egy ilyen verzió is... A backup meg ugyan nagyobb lesz, elhasználok majd néhány DVD-t de sebaj!

Ami még szintén fontos: a mixben eddig semmilyen idegen hangminta vagy groove nem szerepel, csak olyan, amit a felkerülő dalok CD-iről szedtem le. Na jó, egy kivétel van, de az is saját: a "Ju-ven-tus-mix", de azt csak nem fogom kihagyni! :?


Hogy is állunk ma?

13 dal, ebben van Steby, Karányi, Neotones, Hooligans, ami így leírva elég vegyes, de szerencsére jók a remixek. Az engedélyek is csorognak, olyanra is igent mondtak, amelyre először nemet (köszi, Spigi!). Egyelőre úgy tűnik, hogy csak Rony-t kell nélkülöznünk, őt nem adja a kiadó.

Este nekifekszem a folytatásnak, holnap pedig jön a színész, aki az intró szövegét mondja majd, még ezt is át kell néznem. Ez az intró elég kemény diónak tűnik, mert komolyzene lesz benne, de a sampling CD-m jó régi és AKAI formátumú, de majd megoldom. Sőt, majd le is írom mire jutottam.


Ennél több gondom van a borítóval. Mivel a Ritmo Latino teljes borítótervezését, nyomdakész előállítását is én végeztem, gondoltam a Juventus Mix is meglesz valahogy. Nem is a technikával van gond, hanem az ötlettel: egyelőre mástól függ, hogy vajon meg lehet-e valósítani. Elképzeltem egy NAGYON erotikus borítót, de hogy mi lesz belőle...?


2006. február 8.

Már 21 percnél járok intró nélkül, de az úgysem lesz 30-40 másodpercnél hosszabb... Már két szövegtervem is van az intróra, de a színész sajnos nem jött.


Jól haladok a mixszel, de egy kérdés kezd körvonalazódni bennem: tekintve, hogy eddig semmilyen - eddig megszokott - sampling nincs a mixben, nem fogják-e unalmasnak találni a kedves vásárlók? Habár van olyan rész a mixben, ahol 3 dal szól egyszerre, ezt nagyon nehéz észrevenni, így még akár azt is mondhatják majd, hogy "áááá, ezt én is meg tudtam volna csinálni". Még akkor sem jó, hogy ilyet gondolnak, ha tudom, mégsem olyan könnyű ez.

Tulajdonképpen nem is a mix "meggyártása" veszi el az időt, hanem a dallista böngészése, és a különböző dalok egymáshoz próbálgatása. Azzal kell sokat variálni, igaz, néha a véletlen (?) is a segítségemre siet. A TNT 'Nem Találok Szavakat' című dalát nem úgy képzeltem el, ahogy végül megvalósult, hanem úgy, ahogy eredetileg nem is gondoltam volna.

Ez a lemez tulajdonképpen "klub barát", sokkal inkább az, mint az előzőek. Mert az egy dolog, hogy mi hány BPM, meg hogy milyen hangnemben van, de a stílusokra is ügyelnem kellett. Mindegy, szerintem jól haladok.


A borító ügyében írtam a művésznek, de még nem jött válasz, pedig lassan sort kellene keríteni arra is...Újabb rossz hír: a Groovehouse 'Mit Ér Neked' is kimarad...


(folyt. köv.)

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page