top of page

Mit tegyünk, ha kérésekkel zaklatnak?

Frissítve: 2018. júl. 12.

Belefutottam a Facebook-on ebbe a fotóba (mémbe?), ahol a készítő jóféle humorérzékről és szarkazmusról tanúságot téve kiírja egy papírra, hogy lehet ugyan mulatós zenét kérni, de annak - szó szerint - ára van. Sőt, az is megoldható, hogy telefonról menjen le egy dal, az is pénzért. Akinek egy kis esze van, egyből látja, hogy az egész nyilvánvalóan nem létező lehetőség, hanem az ilyen típusú zenét követelő egyedek szellemi szintjén történő görbe tükör, merő gúny. Élek a gyanúperrel, hogy nem "veszi le" elsőre mindenki a mögöttes tartalmat, talán csak annyit, hogy "én ugyan nem fizetek 25 rongyot a Bulibáróért" - és elhalad. A lényeg, hogy a dolog működjön...


Lehet azon vitatkozni, hogy a Bulibárónak, meg a többi mulatós popnak van-e helye egy hagyományos értelemben vett klubban - szerintem nincs -, de erről a mémről eszembe jutott még pár dolog.

Az egyik egy ismert kollégám, készített Photoshoppal egy képet, amin ez a szöveg olvasható: "Nincs meg!" Ezt a képet aztán rátette a telefonjára, és amikor valaki úgy akart zenét "kérni", hogy felmutatta a telefont, ő válaszul szintén felmutatta a saját készülékét, rajta az előre elkészített válasszal.

A másik egy nyomtatvány, melyre sok évvel ezelőtt bukkantam egy weboldalon, és legott le is fordítottam magyarra. Mondjuk az a tény, hogy angolul készült azt jelzi, hogy "odakint" sem túl rózsás a DJ helyzete... Ez az iromány egy három oldalas, "zene kérő formanyomtatvány", és ugyanúgy nem nélkülözi a szarkazmust, mint a fenti mém, csak talán még viccesebb. Nézzük, olvassuk végig:
A helyzet sajnos legalább annyira komoly, mint amennyire szarkasztikus ez a kérdőív...

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentarios


bottom of page