top of page
Doll Roll Megamix front cover
Dolly Roll Mix back cover

1998 tavaszán (mielőtt akkori, nagyszabású Arénás koncertjüket megtartották volna) a Dolly Roll tagjai egy megamix elkészítésével bíztak meg. (Egyébként onnan volt a kapcsolat a Hungarotonnal, hogy az Oldies Mix kapcsán sokat beszéltünk, egyeztettünk, meg persze a Best Of Communism remix miatt is állandó volt a kommunikáció.)
Szóval, tekintve, hogy egyetlen mix kevés lett volna egy maxira, ezért csináltam egy "remixet" a 'Vakáció' című dalból, ám itt komoly gondok adódtak: mint kiderült, szinte semmilyen régi Dolly Roll anyagból nem maradt fenn soksávos felvétel, így ebből sem (kaptam ugyan egy DAT kazettát, de azon csak a Viva Mexikó acapellája volt, az meg be sem került a mixbe, csak az óbégatás az elejéről).

Éppen ezért mindenhol az eredetiből kellett dolgoznom, ami ugyancsak megnehezítette a dolgomat (a time-stretch modul felettébb "megdolgozott a pénzéért"...). Az első track a diszkók számára készült (a BPM értékekből kikövetkeztethető), a második is a táncoslábúakat célozta meg. A CD-n harmadikként szereplő mixet pedig meg sem akartam csinálni, de végül meggyőztek, hogy "kell az oda", és így utólag visszagondolva a Minimix lett a legsikeresebb, rengeteget ment az Új Vár Klubban. Nem volt baj, hogy a jó öreg 'Jive Bunny' stílust alkalmaztam. Hiába, nem szégyen a nagyoktól tanulni... A munkákat 1998 április 15-én kezdtem és 28-ára kész is volt életem első olyan lemeze, amin csak általam készített trackek voltak hallhatók!

Ez volt az első olyan kiadvány, amelyen minden dalt én készítettem. (A cikk írásakor megpróbáltam előszedni és importálni a mix háttérmentését, de a jelenlegi szoftver verzió az 1998-as mentést már nem volt képes beolvasni.) 😞

bottom of page