top of page

Talán kezdjük a leggyakrabban elhangzó kérdéssel: "miért nagyember?"

Az úgy volt, hogy 1995 nyarán kerültem be a Juventus Rádió akkor épp bővülő csapatába, ahol sok új ember dolgozott, a régiek pedig még nem mindenkinek tudták a nevét. Amikor szóba kerültem, csak egy dolog volt biztosan felismerhető, a magasságom. Mondjuk, ha nem Kovács Lászlónak hívnak, még lett volna fikarcnyi esélyem, de így - a legelején - még nem volt. Szóval, amikor rám került a sor, de nem tudták a nevemet, akkor mondták, hogy "tudod, az a nagy, magas ember." Na, ebből lettem az, aki. 😀

Kovács Nagyember László gyerek

Ami a kezdeteket illeti, amikor még "kisember" voltam, 1968-ban születtem, és mivel édesapám zongorista volt, szó szerint beleszülettem a zenébe. Imádtam a "Chaplin"-es zenéket, azokra ugrándoztam. Hogy mi az a Chaplin-es zene? Nos, aki megnéz egy ilyen korai burleszket, az azonnal vágja: egy szál zongorával előadott new orleansi kocsmazene, afféle jazz-dixieland. Apámnak egyébként volt zenekara is, erősen vendéglátóztak, és otthon próbáltak, ezért minden akkori slágert hallottam tőlük többször is, jó hangosan. Ebből az egészből akkor nekem - természetesen - a dob tetszett a legjobban, mint az a mellékelt képen is látható..

Természetes volt, hogy zenei tagozatra megyek, ahol egyébként zongorázni is tanultam, de felső tagozatra már lett otthon egy kazettás magnó, én pedig hamar rájöttem, hogy sokkal kényelmesebb megnyomni a PLAY gombot, mint megtanulni egy komplett darabot.

Elkezdtem kazettára venni a dalokat, és lejátszani azokat az osztály bulikban, és ha jobban meggondoljuk, az azóta eltelt közel fél évszázadban sem nagyon csináltam mást.

Már gyermekként elkezdtem rádió műsorokat gyártani, utánoztam azokat, akiket a rádióban hallgattam, így mire középiskolába kerültem, "komoly" (idézőjelbe tettem!!!) rutinom lett. Itt is csináltam bulit, videódiszkót, sőt, később a katonaság alatt is sikerült kibuliznom a bulizást, de az már az "elvtársi" időszak legvégén volt, könnyebben lehetett mozgolódni...

Első rezidens helyem a Rege Hotel Disco 2000 nevű diszkójában volt 1989 júniusától 1991 októberig, ekkor igazoltam át az Új Vár Klubba, és töltöttem ott 10 húzós évet. Az Új Vár Klub után már csak egy rezidenciám volt, 2009-2013 között a budapesti Moulin Rouge, emellett az országot jártam/járom, ott lépek fel, ahová meghívnak.

"Mindeközben" rádióztam is, 1995-től 2006-ig a Juventus Rádió csapatát erősítettem, 2007 óta pedig (egy kis megszakítással) a Jazzy Rádió műsorvezetője és programigazgatója is vagyok.

hotelrege1990.jpg

Végülis elmondhatjuk, hogy alapvetően kétféle dolgot csináltam az elmúlt évtizedekben: rádió és DJ. Jó, közben remixeltem, és lemezeket adtam ki, de az alap egyértelműen ez a kettő. Mindenkit megnyugtatok: lelkesedésem ennyi évtized után is töretlen, mindkét szakmámat ugyanúgy szeretem és csinálom.

Bemutatkozásnak talán ennyi is elég, a pályámmal kapcsolatos sztorikat, eseményeket bővebben taglalom a Blog-ban.

Az évek során - ekkor még komoly súlya volt az írott sajtónak - persze rengeteg cikk jelent meg rólam mindenfelé. A teljesség igénye nélkül álljon itt pár szkennelt írás (kattints a képre nagyobb felbontásért):

Hölgyvilág 2002.01.10.

Mai Nap Magazin 2003.07.20.

Képes Aktuell 2005/13.

Hölgyvilág 2002. január 10.
Mai Nap 2003. július 20. (1)
Mai Nap 2003. július 20. (2)
Képes Aktuell 2005.13. szám

BRAVO 2001.08.02.

Bravo 2001. augusztus 2.
Bravo 2001. augusztus 2.
bottom of page