top of page
Juventus Mix Vol. 1 front cover
Juventus Mix Vol. 1 back cover

A legendássá vált mixsorozat első darabja, melynek egyből a "Vol. 1" címet adtam abban bízva, hogy meghozza a szerencsémet. Mint utóbb kiderült, így is lett. Sok évi gyakorlás, "tét nélküli", csak a rádió műsoromban elhangzó mixek készítése után a dolgok komolyra fordultak.
Az előzmények:

1999 tavaszán készítettem egy csak magyar dalokból álló egyveleget, amit megmutattam Erdélyi Laci barátomnak, ő korábban az Unisex zenekar billentyűse volt és a Sony Music magyarországi irodájában dolgozott. Javaslatára meglátogattuk a kiadó vezetőjét Szűts Lászlót (mostanság a MAHASZ elnökeként tevékenykedik), aki a koncepcióban meglátta az üzleti lehetőséget. 
Elég hamar szerződtünk is, én pedig nekiálltam a keverésnek. Mivel külföldi, és elsősorban Ben Liebrand-féle mixeken nevelkedtem annyit tudtam, hogy az intró nagyon fontos, elvégre azt fogják először hallani. A szöveget a "hanggal" Mark West-tel - aki akkoriban a Juventus Rádió egyik vezetője volt - közösen írtuk, de a megfelelő kiejtés miatt természetesen az ő hangjával rögzítettem. Hamar klasszikussá vált a "Welcome To The World Of Juventus Mix". A készítés körülményei mára már a múlt ködébe vesztek, de érdemes elolvasni mit írtam a CD borítójába, nagyjából összefoglalja a lényeget:

"Kedves mixbarát! Egy Magyarországon teljesen újszerű kiadványt tartasz a kezedben, egy non-stop mixlemezt. A hástó borítón is jól látható, hogy egy hagyományos válogatásnál jóval több dal található ezen a lemezen. Persze, nem sikerült feltalálnom az ultrahosszúságú CD-t, mindössze egy máshol már jól bevált módszerhez folyamodtam: a dalokat egy ritmusban - de persze egy kicsit lerövidítve - mixeltem, kevertem egybe. A végeredmény egy olyan bulizásra, vagy nosztalgiázásra alkalmas lemez lett, amelyen minden dalból a legjobb részeket élvezheted és akár folyamatosan táncolhatsz is rá, már persze, ha bírod szusszal... De félre a tréfával: remélem minden dal felidéz kellemes emlékeket, hangulatokat, és legfőképpen: a lehető legjobban szolgálja szórakozásodat.
Az elmúlt évek sikereiből válogattam ugyan, ám felvetődhet a kérdés: vajon ez, vagy az a dal miért nem szerepel ebben a mixben? Természetesen nincs olyan válogatás, amely minden kedvencet tartalmazni tudna, de talán nem kerülte el a figyelmedet a borítón található "Vol. 1" felirat. Ez, reményeim szerint azt jelzi, hogy lesz még folytatás, ám erről Te döntesz!"

A lényeg, hogy elkészült, és 1999. július 13-án meg is jelent, a MAHASZ lista 9. helyén nyitott, és 11 héten át volt bent a Top 10-ben. A megjelenés napján nagyszabású dedikálást tartottunk a Duna Plazában lévő Virgin Megastore-ban, mint azt a galériában is láthatod, az albumon szereplő előadók közül sokan eljöttek és támogattak. No, kiket ismersz fel?

Az első rádió edithez videóklipet is készítettünk, bár akkor még nem tudtuk, hogy ilyen "mix videókat" nem nagyon szeretnek a tévék (akkoriban konkrétan a VIVA), mert kábé 5 perc alatt "ellőttünk" vagy nyolc tuti slágert:

A lemezet ebben az évben - vélhetőleg újszerűsége miatt - még Arany Zsiráfra is jelölték "Feldolgozás" kategóriában, a következőkkel:

1. DJ Sterbinszky: Egy Nyár A Flörtben
2. George Michael: Songs Of The Last Century
3. Irígy Hónaljmirigy: Selejtező
4. Koncz Zsuzsa: Miért Hagytuk, Hogy Így Legyen?
5. Kovács "Nagyember" László: Juventus Mix Vol. 1

Ne kérdezzétek, hogy ez a lista hogyan állt össze, de így volt. Amúgy a lemezem "elvérzett": akkoriban az Irigy Hónaljmirigy szekere annyira futott, hogy eléjük állni kész öngyilkosság volt, még George Michael-nek is. Ettől függetlenül azonban a közönség szerette a mixet, 2 és fél hónap alatt aranylemez lett (akkor 25 ezer példány volt a határ), de mindösszesen 32 ezer példány fogyott belőle, és ezzel akkor a kiadó másik nagyágyúját, Ganxsta Zoliékat is megelőztem - eladásban.

Mivel a mix eléggé újszerű volt Magyarországon - konkrétan ilyet még senki nem csinált - érthető, ha mindenhol írtak róla, például a BRAVO 1999. szeptember 2.-i számában (kattints a képre nagyobb felbontásért):

Juventus Mix Vol. 1 cikk a BRAVO-ban
bottom of page