top of page
juvimix200origi.jpg
juvimix2000origiback.jpg

Itt a második rész, ami természetesen nem a kétezredik, de mivel pont 2000-ben jelent meg, hát bolondok lettünk volna kihagyni ezt a geget, ugye... Az első lemez sikere után nem is volt kérdés, hogy jön majd ez, és én teljes erőbedobással fogtam neki. Az album május 2-án jelent meg, a MAHASZ lista első helyén nyitott, és 11 héten át szerepelt a legjobb 20 között. Ebben az évben már 20 ezer darab volt az aranylemez határ, de mi végül közel 30 ezret adtunk el belőle. Az elsőhöz hasonló dedikálással indítottunk, de ne szaladjunk annyira előre...

A dalok jogosítása során - tehát amikor szépen megkérjük az eredetik jogtulajdonosait, hogy járuljanak hozzá a lemezen történő szerepléshez - akadályokba ütköztünk: nem kerülhetett pl. a mixbe Rapülők dal, pedig a Lesz Még Rosszabb kezdő acapelláját szerettem volna a C'Est La Vie-re keverni, jól is szól, bárki kipróbálhatja... Ám ha megnézitek a dallistát remélem komoly hiányérzetetek azért nem támad, mert míg az előző lemezen 45 dal szerepelt, itt már 54. Ez annak is köszönhető, hogy jó pár acapellát sikerült beszerezni, és felhasználni.


Az első lemez készítése óta persze a stúdió is nagyot fejlődött, ezért ez a lemez már sokkal jobb technikai körülmények között készülhetett - remélem ez hallatszik is. A videoklip is folytatása volt az előzőnek, ráadásul egyedülálló a maga nemében. Az első klipben bemutatott Médiadómban ezúttal azok az előadók szerepeltek személyesen (!), akiknek nótái a mixben hallhatóak (Baby Sisters, C'Est La Vie, TNT, Bestiák, Happy Gang), külön köszönet illeti őket azért, mert egy egész nap hajlandóak voltak a Hajógyári-szigeten található hatalmas blue-box fal előtt ugrálni a kliprendező Marjai Csaba utasításai szerint. A videóba bekerült egy nagyon régi "klip" részlete is: a Neoton Família 'Santa Maria'-jának EREDETI televíziós felvétele! Hogy ezek után miért nem játszotta a (ma már nem létező) magyar zenetévé... nos, azt tőlük kellene megkérdezni. Mindenesetre a közönségnek nem voltak hasonló aggályai: 30 ezer darabot adtunk el ebből a mixből (is). További különlegesség volt, hogy a Santa Maria 2000-es remixe eddig csak ezen a lemezen jelent meg!

Ezen a linken a megjelenés huszadik évfordulójára készült korszerű hangzású, újrakevert verziót hallgathatod meg:

Itt a hivatalos videót láthatod, mellette pedig a vlog első epizódját, ami a remasterről szólt (utóbbi eléggé szakmaira sikeredett...):

bottom of page