top of page
Juventus Mix Vol. 4 front cover
Juventus Mix Vol. 4 back cover

Ezen az albumon a megkezdett sor folytatódik, vagyis a megelőző időszak dalai kerültek be, plusz - próbaként - négy külföldi is. Hogy mi volt a célunk ezzel? Hát, először is én annak idején igazából külföldi dalokat szerettem volna mixelni, de azokhoz megkérni a jogokat lehetetlen lett volna, másrészt így megszondázhattuk a vásárlókat, hogy vajon tetszik-e nekik, ha a magyar dalok közé pár külföldi is kerül. A jogosítás során ugyan voltak zökkenők, de végül mindenki hozzájárult mindenhez.

A borító tematikája is megér egy-két szót: mivel története során ez volt az egyetlen lemez, amelyet olyan nagy cég támogatott, mint a Sony Ericson, nyilván valami "telefonosat" kellett kitalálni. A front-tal nem is volt gond, a hátsó borítót is meghekkeltük, a dalok hossza telefonszám forámtumban van megadva, és ez tényleg annyi, mindegyiket magam mértem le a programban! Na, és persze az intró, ami pedig egy üzenetrögzítő paródiája. 
Ahogy ma szokták mondani: kimaxoltuk. 😃

Ime a negyedik! 2002. július 29-én jelent meg, és bár akkor nem ezt ígértük, de a fogadtatás azért jó volt: mert három lemez, és több, mint 150 dal után akár logikus lehetett volna egy "Best Of" kiadvány, de végül ezt az ötletet elvetettük. Egyelőre, ugyanis az élet más megoldásra ösztönzött minket.

Szóval, 2002-ben már elég híres és kedvelt volt a Juventus Mix, de sokan csak később "ébredtek", ezért nem vették meg az első három részt. A kiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy a korábbi lemezeket egyben (három az egyben) kiadjuk újra, és ha már hozzányúlunk, akkor szóljon jobban: az első kettőt újramasztereltem.
De vissza a negyedik lemezhez.

Juventus Mix Box cover

Ehhez a lemezhez két Radio Edit készült, videoklip viszont eredetileg egy sem. Később azonban saját kezembe vettem a dolgot, és a 2001-es, valamint a 2002-es Budapest Parádén készült videofelvételek segítségével magam vágtam össze életem első - ám a Juventus Mix szempontjából hivatalos - videoklipjét.

 

"Természetesen" ez a kiadvány is elérte az aranyhoz szükséges 15 ezer példányos határt 2003 januárjában, azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy három évvel korábban még 25 ezer példány volt az aranylemez határ, ennyit az illegális másolás hatásáról...

És még egy érdekesség a végére: a Draft 'Dombok Felett' című dala volt az egyetlen, amire a mix sorozat ideje alatt negatív visszajelzést kaptam. Warez, a zenekar vezetője a Mai Nap 2002. augusztus 27-i számában - miközben külföldi sikereikről értekezett, a cikk végén - megjegyzést tett a lemezre:

"A zenész elárulta lapunknak, hogy az egyik kereskedelmi rádió mixlemezén teljesen »szétverték« a Dombok Felett című nótát, az ő megkérdezése nélkül."

Itt pedig a klip:

bottom of page