top of page

Nagyember vagy Juventus?

Frissítve: 2018. nov. 9.

Mármint, melyik kifejezés szerepeljen annak a mixnek a címében, amit hivatalosan kiadni nem lehet (nem is érdemes, mert úgyis csak mindenki letöltené), hanem majd hallgathatjátok a Mixcloud-on...Mindkét név mellett vannak érvek pro és kontra, de arról tán még nem beszéltem, hogy annak idején miért is lett a mix neve Juventus? Nos, az elsőt 1995-ben készítettem, amikor még épp csak elkezdtek Nagyembernek becézni a rádióban, ez a név tehát még senkinek nem mondott semmit, viszont akkor már pár hónapja műsort vezettem péntek esténként (asszem még simán, "Kovács László"ként köszöntem be). Ebből meg egyenesen következett, hogy a rádióról nevezem el, elvégre milyen lett volna má' a "Kovács László Mix"? 😃😃😃

A későbbiekben, amikor elkezdődött a lemezek kiadása, a Juventus névvel sokkal jobban jártam (meg már bejáratott volt), mert így a rádiónak is érdekében állt a (nevét viselő) mix népszerűsítése. Ki tudja, vajon mennyivel kevesebb reklámot, promóciót, segítséget kaptam volna, ha a saját nevemmel adom ki?

Na, de azóta már nincs CD kiadás, nincsenek ilyen mixek, meg Juventus Rádió sem. Csak egy legény maradt a gáton - én. 🙃

Az Mbernek pedig tanulnia kell a múltból, viszont előre kell néznie, ezért végül úgy döntöttem, hogy "Nagyember Mix" lesz a neve, és mivel sikerült előásnom a régi juventus-os betűtípust, lehet, hogy azzal fogom megtervezni a borítót (hasonlóan ahhoz, mint amit a képen láttok). Akik ismerik a munkásságomat, azok úgyis tudni fogják, hogy kiről-miről van szó, a fiatalabbakat már nem "terhelném" egy nem létező rádió nevével, amikor pedig majd kiteszem a mixet, és leírást készítek róla, ott úgyis elmondom majd, hogy honnan jön ez az egész, meg mi volt az előzménye...

A név mögött nem lesz sorszám, vagy évszám (bár nagy a kísértés, hogy a 9-est oda ne biggyesszem, ezzel is jelezve a folytonosságot), de abban biztos vagyok, hogy meg fogjátok találni: ha megjelenik, minden lehetséges online megoldást igénybe fogok venni ahhoz, hogy a lehető legszélesebb nyilvánossághoz juttassam el a hírét.


Természetesen, ha döntő többségben szavaztatok volna a Juventus-ra, akkor az lett volna, de a döntetlen azt üzente, hogy nem teljesen egyértelmű mindenki számára ez az elnevezés. Még egyszer, mindenkinek köszönöm a szavazatot, hozzászólást, lelkesedést, igyekszem egy jó mixszel meghálálni!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Yorumlar


bottom of page