top of page

Juventus Mix 3 remaster a Youtube-on

Amikor egyszer megláttam, hogy mások által feltöltött Juventus Mixeimnek százezres nézettsége van, rádöbbentem, hogy ez a nézőszám valójában nekem "járna" (ha már lemezt eladni nem lehet)! Persze, ha eddig nem jutott eszembe feltölteni, akkor mit hisztizek, nem?

Úgyhogy - mint tapasztalhattátok az elmúlt hetekben - elkezdtem összekötni a kellemeset a hasznossal: újrakeverés, modern hangzás, fényezés-polírozás, aztán irány a Youtube!

Az első két mixnél nem is volt semmi különösebb gond, de a harmadiknál...Cuki a sztori.

Mit sem sejtve a rám váró megpróbáltatásokból, szépen megcsináltam a masztert: az eredeti részeket áthallgattam, ahol kellett, változtattam kicsit az arányokon, majd lekevertem az egészet. (A folyamat hasonló ahhoz, amit a második mix kapcsán mutattam be a Vlog első részében.) Meg sem fordult a fejemben, hogy végül - a CD-n megjelenthez képest - még két különböző verzióra lesz szükségem.


Az új master - már amit a Hearthis-en hallhatsz alant - egy ponton különbözik az eredetitől: 2001-ben én szívesen rátettem volna Mohaman Funky című dalát a lemezre, de mivel abban egy Imagination hangminta volt, Moháék nem kapták meg rá az engedélyt - így mi sem.

Most azonban 2021 van, ez a mix nem jelenik már meg "hivatalos" formában, így simán ráfér a Moha dal. Ott is van, közvetlenül a Remegő Kezű Agysebész után. Sőt! Mivel szerintem nem volt elég "domináns" a Moha dalban hallható sampling, kicsit rádolgoztam az eredetiből.

A lényeg, hogy Moha végre bent van, így készült el a mix most. A borítót is aktualizáltam kicsit, és feltoltam az egészet a Youtube-ra, persze először privátban, hogy lássam miért "sikítozik" a rendszer, ha egyáltalán...

Hát, srácok, legnagyobb meglepetésemre, lett két "piros pontom", két dal miatt a videóm "a világ összes országában" le lett tiltva. 🤬

Ha tippelnetek kéne, még akkor sem találnátok ki, hogy melyik kettő az (magyar mixről beszélünk!), amelyik kiverte a biztosítékot a Nagy Testvérnél.

Mutatom:


Gondoltátok volna?????

De ami még érdekesebb: vajon miért pont ezek????


Mit lehet ilyenkor tenni?

Mivel szerettem volna, hogy a mix hivatalos audiója az én profilomban szerepeljen, és ne máshol gyűljenek a lájkok, kénytelen voltam ezt a két dalt kivágni a Youtube verzióból. Vagyis: vissza az eredeti mixhez, két dal kivesz, újra lekever, újra maszterel (ezért jó elmenteni a beállításokat...), új videó készít, feltölt, csekkol.

Ezúttal minden oké.

De azért van egy apró meglepetés: a korábban említett Mohaman dalt az első feltöltésnél még problémásként jelezte a Youtube (igaz, csak narancssárga pöttyel), a másodiknál viszont már nem volt vele baja.

Ki érti ezt?

Vagyis összefoglalva: van egy Juventus Mix Vol. 3, amit annak idején kiadtunk CD-n (és platina lett!), van egy 2021-es remaster, amiben benne van a CD-ről kimaradt Mohaman dal, és meghallgatható a Hearthis-en...

...továbbá van egy Youtube "verzió", amiben a CD-hez képest Mohaman ugyan benne van, de a Splash és a Sziasztok Lányok viszont kimaradt. 🥴

Gondolkodtam egy darabig, hogy ezeket a kompromisszumokat megkössem-e, de arra jutottam, hogy amennyiben szeretnék jelen lenni a Youtube-on, nincs más megoldás.

Szerencsére létezik a Hearthis, igaz, azt (még?) kevesebben ismerik.

(Azt már csak a totál káosz kedvéért teszem hozzá, hogy az eredeti, CD verzió még a Mixcloud-on is fent van, csak ott sajnos nem lehet lecserélni a hangzót, ha újra feltenném, buknám az eddigi közel 6 ezer lejátszást.)

Most már csak azon gondolkodom, hogy a következő remasterrel mi lesz, ugyanis a negyedik Juventus Mixben külföldi dalok is szerepeltek. 🤔

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page